Loving my life
Selamat Hari Merdeka!
Monday, August 29, 2011 @ 1:38 PM | 0 notes

Oittt, raya-raya jugak merdeka jangan lupe hahaha. Maklumlah saya ialah pencinta negara mestilah kena berpesan kepada anda-anda semua jangan lupa sambut merdeka ye. To those yang belum beli baju raya tu (ade ke?) jahit-jahit la sendiri baju pakai bendera malaysia ye. I tak boleh sebab I dah beli baju raya. Alaaa sayangnye *sinis* HAHAHA


Fyi , aku memang memang memang sayangkan MALAYSIA! sesiapa yang rasa aku ni over takpelah aku terima. But yang penting aku sayang MALAYSIA! Aku akan rasa bangga if kita dapat international award and kalahkan other country. Part tu la aku paling suka boleh koyak baju aku suka heeee. Bab bab sukan memang paling aku excited lagi-lagi la kalau badminton *my profession* HAHA Aku bangga jadi rakyat MALAYSIA. But one thing aku mintak sangat. Please make our country more clean. It's kinda dirty , you know? HAHAHA Whatever it is I'M PROUD TO BE MALAYSIAN!

Selamat Hari Raya
Saturday, August 27, 2011 @ 9:24 AM | 0 notes

Assalamualaikum ^_^

Di sini saya ingin mengucapkan selamat hari raya kepada anda semua. Hari ni saya dah mula busy sebab dah nak balik kampung kajang yang hari-hari saya pergi, balik sekolah saya pergi, mak abah tak ade saya pergi, apa-apapun setiap masa saya pergi. Memang sepatutnya bosan but when semua berkumpul di jadi tersangatlah seronok! Okay, sekarang ni saya nak buat ucapan raya yang ikhlas dari ANIS NADHIRAH BT MOHD SHARUDDIN! 3 kawan aku yang paling aku cintai. NO RANKING!


Hai, ini kawan namanya Naziha bt Mohd Saad. Saya sayang dia tapi sekarang ni kami jarang bersama. Apa-apapun aku nak minta maaf dari kau sebab aku tak pandai layan kau or buat kau sakit hati yang aku tak perasan ye. Dulu dia ckap first impression dia kat aku ialah 'sombong'. WHAT! hahaha :)

Huii, ini pula namanya Ainur Jalalia bt Abdul Rahim. Dialah orang pertama yang aku tegur when first time aku masuk jess, aku pelik dengan dia ni semua masalah aku dia tahu haiii , NO PRIVACY langsung hahaha. Okay, Ainur aku mintak maaf kalau sakitkan hati kau, cuba-cubalah maafkan aku ye errrr =,=

Hello, ini namanya Nurul Izzati bt Isnin. Kawan aku paling comellllll and sungguh motivated. Untung aku dapat kawan macam dia sejuk hati mak aku 'aikkkk' hahaha. Ya!! aku mintak maaf tau dengan kau if ade tercalarkan hati kau. Mohh nanti cete kpop lagi ye HAHA :*


Pagi tadi saja je lah jelajah blog Si Salmah Supian a.k.a Naziha hahaha weh!! terharunya aku dengar ucapan kau! Yeye aku maafkan :) hahaha Love you tooooo

dan kepada sahabat handaiku yang ku cintai ku ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin . Aku mintak maaf ye kwan-kwan if ada sakitkan hati korang :)

♥ Nur Afiqah Zunaibi
♥ Nur Hazeeqa
♥ Haneefa Ariffin
♥ Rakan sekelas 1 wawasan (2008)
♥ Rakan sekelas 2 kreatif (2009)
♥ Rakan sekelas 3 wawasan (2010)
♥ Rakan sekelas 4 kreatif (2011)
♥ Rakan-rakan yang aku tak boleh bagitau nama.


UKISS - Someday Lyrics and Translation
Friday, August 26, 2011 @ 8:53 AM | 0 notes

Romanization

Ttaeron hit ttaeron miss geureon geoji mwo
Naeireun an teullimyeon dwae gojak silsuil ppuninde

Ttaeron mit, ttaeron wi, ttaeron Number 1
Mwo ildeung hae bwatja naeryeogal gilbakke eobseul ppuninde

Eobseumyeon geunyang eomneundaero saneun geoji mwo
Gajigi jeonen mollatdeon yoksimdeuril ppuninde oh (o)

Jigeum neo himdeuldaneun geon got noryeokhaetdan jeunggeoil ppuniya
Everybody knows you tried Everybody knows it's alright

You get some right, you get some wrong
Jogeum himdeureodo utneun nari olkkeoya
When you fall down, when you get up
Jogeum himdeureodo utneun nari wa, gyeolguk utneun nari olkkeoya

Ibyeoriramyeon geunyang geunyeol noha jwo
Geojitdoen nunmul boyeodo inyeoni anigetji mwo

Tteonal sarameun tteonaganeun geoji mwo
Geurae geu yeope isseobwatja eonjengan geuraetgetji oh

Jigeum neo himdeuldaneun geon
Got saranghaetdan jeunggeoil ppuniya
Everybody knows you tried Everybody knows it's alright

You get some right, you get some wrong
Jogeum himdeureodo utneun nari olkkeoya
When you fall down, when you get up
Jogeum himdeureodo utneun nari wa, gyeolguk utneun nari olkkeoya

The past is the past is the past
Jinan gieogeun ije geuman It's the past
Oraen sigandongan maeil apeugiman haetdeon
The Past is the past is the past
Neoreul itge han naldeurin geor~

Everybody wins sometimes
Everybody knows you lose some

You get some right, you get some wrong
Jogeum himdeureodo utneun nari olkkeoya
When you fall down, when you get up
Jogeum himdeureodo utneun nari wa, gyeolguk utneun nari wa, gyeolguk utneun nari olkkeoya

English Translation

Sometimes hit, sometimes miss, it’s always like that
Just do it right tomorrow, it’s just a small mistake

Sometimes bottom, sometimes top, sometimes number 1
Getting 1st place, you can only go down

Without it, just live without it
It’s just greed you have before you win it oh

Your suffering now is a sign of your hard work
Everybody knows you tried
Everybody knows it’s alright

You get some right, you get some wrong
Although tiring there will be days to smile
When you fall down, when you get up
Although tiring, there will be days to smile, eventually a day to smile will come
If it’s separation, just let her go
She might show lying tears, maybe it wasn’t destiny
People who have to go, just go
Sure being next to them it might happen oh
Being tired right now
It’s just evidence of your love
Everybody knows you tried Everybody knows it’s alright

You get some right, you get some wrong

Although tiring there will be days to smile
When you fall down, when you get up
Although tiring, there will be days to smile, eventually a day to smile will come
The past is the past is the past
Previous memories
It’s the past

The long painful days
The Past is the past is the past
The days to forget you~

Everybody wins sometimes
Everybody knows you lose some

You get some right, you get some wrong
Although tiring there will be days to smile
When you fall down, when you get up
Although tiring there will be days to smile,
Eventually a day to smile will come
Eventually a day to smile will come



I miss SUPER JUNIOR!
Thursday, August 25, 2011 @ 9:35 PM | 0 notes

I miss super junior right now! hukhuk suddenly i really miss them. When i get bored i love stalking someone blog ,and there's a lot of post about suju then i was like ㅠㅠ . Remember when the first time i get to know them, i think they're awesome! Yeah! maybe i'm not an elf but i do care about them. Actually , i started to like kpop just last year, but before that i already watch korean drama when im still 10 years old. At first i don't really have an interest to watch their show, i just watch the Bonamna MV because my friend told me so. But then, my deskmate ask me to transfer some file to her hard disk, then i saw a file named SUJU so i just make a copy of it cause when i get bored i can watch it. In that file, i have watched all suju show and just then i love them!




When i watch every different show, i'll keep change my bias. Okay i let you know who are my first bias until my bias right now. Eunhyuk, Hangeng, Heechul and Kyuhyun. Get it? HAHAHA you know right that heechul will be enlist to army on 1 september . I'll MISS HIM!! i'll miss the stupid picture that he tweet. Oppa, i'll wait for you! 2 years right? I wonder if i'm still a kpopers? when the time come HAHAHA well in 2 years i'll be 18 years old and maybe i already have my own love story. HAHAHAHA *in my dream* Anyway, i miss them! i love them! i envy them! i'll wait for you heechul oppa! ^^
Oh matta! I find this somewhere. WOW! It's fun. Try it!

i got kyuhyun sang for me because he love me. awwww



Cuti yang merunsingkan
Sunday, August 21, 2011 @ 11:12 AM | 0 notes


Haloooooo kawan-kawanku , dah lama kita tak jumpa kan? iyollahh sudah lama aku tak hadir ke sekolah HAHAHA Alasan aku tak datang sekolah ialah mak baru lepas bersalin and aku kena jaga dia OKAY!! Kira dah 3 hari aku tak datang sekolah. Ikutkan akulah this week aku nak cuti penuh and sambung sekolah balik lepas cuti raya la. Aku bukan sengaja tak nak pergi but aku tak transport nak balik la. Takde dah solution lain. Haiiii aku takut la tak datang sekolah lama macam ni. Kalau aku sekolah balik lepas cuti raya nanti pun tak tau la nak balik pakai apa. Huuuuhh payah nye hidup.



Putera Muhammad Yusof
Thursday, August 18, 2011 @ 6:48 AM | 0 notes

( click for larger)

Say hi! Itulah adik baru saya, adakah dia comel? hehehehe Hari ni dia dah berusia 3 hari. Kalau perhatikan betul-betul muka dia ni memang combination dengan kakak-kakak dia yang comel nih. Mata dia ikut mak, rambut and bulu dia ikut kakak, dahi dia ikut aah, mulut dia ikut yaya, putih dia ikut aku, hensem dia ikut abah hahaha. Tapi yang paling contrast mulut dia sama gegila dengan yaya semua perasan.

Aku rasa macam pelik pulak sedar pagi-pagi dengar baby nangis heehehe cara dia nangis comel gila!! Adik yusof oi cepat sikit jadi macam Adam senang sikit nak dukung :)

Cerita 16/8/2011
Tuesday, August 16, 2011 @ 6:45 AM | 0 notes



Jeng jeng jeng... pada pukul 3.50 pg tadi aku tersedar sebab terdengar mak dengan abah cakap2 but aku buat bodoh jela konon tak dengar sebab dosa masuk campur urusan orang tua ni. Then, masa pukul 4.15 am mak kejut kakak suruh dia buat sahur sebab mak dah sakit nak pergi hospital. Aku macam biasa jela sebab aku dah dengar perbulan mak dengan abah heeee. Kakak dengan aah punye semangat buat sahur, aku still baring pastu cakap kat abah yang still awal lagi. Untuk mendapatkan kepastian sama ada betul ke mak dah nak beranak,mak cakap ye! OHMAIIGOD!! aku macam ya allah.

Tak nak buang masa sebab dah nak pukul 4.30 am aku terus la tolong buat sahur, sebab kakak aku tu apa je yang dia tahu kan.Lepas tu mak seriously nampak sakit gila, mak asyik mengucap je, so macam tu la sakit orang mengandung ye! Mak suruh telefon tok, but tok still tidur so mak call m.ngah, k.num angkat mak pun bagi la tau yang mak dah sakit nak beranak. Pastu telefon achik suruh bagitau tok. Call tok cik pulak lepas tu. Pukul 5.15 mak bertolak pergi hospital.

Kiteorang yang kat rumah ni dah macam apa je, sejam kemudian.... pada pukul 6.15am mak telah pun melahirkan seorang putera. Taniah mak! selepas 20 tahun menanti anak lelaki akhirnya dapat jugak. Alhamdullilah. Kiteorang tahu pun masa abah call pukul 6.20am , sebenarnya aah yang angkat phone tapi, abah nak cakap dengan kakak. Then, abah pun bagitau la yang mak dah selamat lahirkan anak lelaki.



Freedom
Monday, August 15, 2011 @ 1:58 PM | 0 notes


Oh maiii god!! exam dah best memang terbaik lah. HAHAHA ujian je pun, tapi dia punye best tu bukan main lagi. Esok aku tak nak datang sekolah, biarlah cikgu nak bagi paper pun hangpaaa tak mahu datang. Rabu cuti lagi perghhh best.

Rabu ni budak kelas aku ada nak buka puasa kat luar, at first dorang nak buka kat alamanda but ramai yang tak leh pergi so tak decide lagi la kot. Sorry la aku tak masuk campur sebab aku memang takkan pergi. Kalau korang buat sebelah rumah aku pun aku takkan pergi atas sebab-sebab yang tertentu. Harap maklum.





Bila aku kaya #2
Saturday, August 13, 2011 @ 5:17 PM | 0 notes

Kepada sesiapa yang sudah mempunyai semua yang aku nak ni, memang hmmmm okay hebat.






Bila aku kaya #1
@ 6:53 AM | 0 notes

Kawasan rumah aku memerlukan ini :) I need all this because i love sports.

Badminton Court
Tennis Court
Futsal
Bowling Centre




Bila aku kaya
Friday, August 12, 2011 @ 10:28 PM | 0 notes

Aku selalu duk berangan mangan time bila aku dah besar nanti, aku akan jadi ape? HAHA dan sebagai manusia biasa semestinya aku mempunyai angan-angan menjadi billionaire . So i would like to share with you guys apakah angan-angan karut marut aku Bila aku kaya. 'Bila aku kaya' aku ada banyak series so wait haaa. Before that, aku nak cerita apa yang aku nak.

1. Syarikat sendiri
2. Tanah sebesar-besar hektar
3. Kawasan rumah aku complete semua.
4. Ada 4 jenis rumah.
5. And all things a billionaire should have.


Maafla ye kalau angan-angan aku ni terlalu tinggi :D

Tumblr aku rindu kau + Exam
@ 2:48 PM | 0 notes

Sudah beberapa lama aku tak bukak tumblr because i have other important thing to do than rebloging HAHA. Sesangat lah rindu kepadanya sebab aku suka tengok gambar-gambar yang awesome sangat tuh. Haaaaa bukak sekejap tadi (yup kejap je) kalau bukak lama , haiiii alamat tak tidur la aku malam ni. You know what? benda kejadah tu sangat addict tau, it's just for me, if its not for you then :P Okay sekarang ni bosan nak mati. Tak tau nak buat ape.


Done pasal cete mengarut ngarat tadi. Sekarang aku nak tanya siapa suka physic? if ade sesape yang gegila suka WOW memang aku tabik la kat kau. Haishhh physic tadi aku takde feeling nak try jawab pun tau. Okay, kalau orang cakap biology susah yup maybe betul tapi aku dah suka kat biology sekarang ni. Tak tau la nak salahkan sape yang menyebabkan aku tak suka si physic . Haiii takpela ye aku try suka kan kau ye cik physic macam dulu aku try suka biology. Sekian terima kasih, harap maklum :P

Exam memang TERBAIK!!
Thursday, August 11, 2011 @ 3:03 PM | 0 notes

YA!! seperti mana title aku pada petang ini, aku nak bagi tau yang exam memang terbaik. Sebab-sebabnya adalah seperti yang berikut:

* Tak cukup tidur
* Buat aku nak nangis
* Buat aku jadi gile sebab stress
* Soalan macam hapeee
*Uji minda aku
* Mak fikir aku baik sebab fokus masa study
* Tak boleh tengok drama

Walaaaweh, exam memang THE BEST LAAA!


Ramadhan Al Mubarak
Sunday, August 7, 2011 @ 7:50 PM | 0 notes

Assalamualaikum ^_^

Bersempenakan bulan yang mulia ini mari kita baca al-fatihah dulu before read this post. Tak nak pun boleh. Oh ye, sudah sebulan aku tak bukak my lovely blog ni :P, sorry la tapi aku busy tengok drama tak sempat nak menaip heeee. Hari rabu ni ada august test aku harap boleh dapat results yang better . Dah masuk bulan 8 kan, so means adik baru aku akan lahir dalam masa sebulan je lagi, wow!! amazing HAHAHA i'm a sister who is 16 years old older than her/him :) and of course my sister is 19 years old older HAHAHA


Jap otak blank tak tau nak meraban apa kat sini, yela aku just write on the spot so nothing in my mind. Ohooo hari tu aku tak bukak facebook for 2 month , walaaaaaweh! Sejuk doh minda aku ni, takde penuh dengan kisah hidup orang lain. But last week aku bukak just nak tengok notification jela, and another 2 month insya-allah aku bukak balik. Disebabkan aku tak bukak facebook, so u
ntuk kongsi aku punya hal dengan orang lain setiap masa aku on twitter. You know what? i'll just keep on tweeting until it tells me to stop :)






Okay la pembaca-pembaca blog sekalian, saya nak study ni, omak sayo udah pangil nuh. Before that, aku nak korang tahu lagu ape yang terngiang-ngiang di kepala ku ini.