Loving my life
First week
Saturday, January 7, 2012 @ 10:34 AM | 0 notes


Morning! Sekolah dah kembali and I feel so taik! Sekarang dah form 5 suka tak suka kena la paksa diri tu pergi sekolah walaupun hanya Allah yang tahu betapa seksanye hati dan persaan aku ini. Dapat satu kelas dengan orang yang aku tak suke, seriously half of the class kay. Annoying to the max -,- wish I can get a better class with all my very best friends.

First day school :
Sampai sekolah, jalan-jalan. Pak cik (jaga jalan) : Eiii,cepat sikit. Me: *Lari macam baby* Hahahaha. Pak cik relax ahh takde mood kot first day sekolah dah lah form 5 . Sampai tapak perhimpunan , I can see many of the face that i know but can't see my best friends. Tetibe nampak ada sorang budak suci ni lambai-lambai kat aku. Aku pun lambai tanpa tau tu sape Hahaha actually tu Ainur, well dia dah jadi murid biasa. Then macam biasa principal mesti la nak beri ucapan dia kan, cakap punya cakap, ada budak datang lambat dia terus explode. Ehh relax la, budak-budak tu dah biasa bangun lambat past months so it was hard la nak bangun awal tetibe. Rehat pulak woahhh macam dekat mekah, nak beli tak boleh ramai sangat! Form 3 and Form 5 gergabung meletup sama-sama memang tak ahh. Beli air je mampu, nasib baik la aku jenis pandai nyelit. Dah start study ehh first day sekolah.

Second day school:
Better maybe? Dapat buku text so memang confirm kena study. Lepas rehat masuk kelas chemistry Puan Suhayani, Ya allah, boleh tak aku tukar cikgu? Ni cikgu sangat pelik and ..... suka cakap benda kurang masuk akal. I want jega or zurina. Please change it please. Balik sekolah abah amik jap mana mak? Masuk kereta abah tanye nak pergi rumah tok cik ke hospital? Me: Hospital? Buat ape? Abah: Aah ada kat sane doctor suspect appendix. Me: Ouh? Hospital la macam tu. Pergi sana then ada macam2 procedure kan. Pukul 4 aah masuk ward dah confirmed appendix. Malam tu terus buat operation. It all happen in a day. Kakak yang jaga dia kat sana. Aku jaga dia kejap petang tu, perghh doctor.

Third day school:
Pagi sampai awal terus jumpa hazeeqa and she asking about aah. Ezaty,Zeeya,Afiqah ask bout that too. Nothing much actually. Sekolah hari jumaat ni best, semua cikgu menarik dan menawan hatiku. Ku sangat gumbira! Hahahaha. Serious suka cikgu yang ajar hari jumaat. Balik terus pergi hospital tengok aah, then acu pun sampai nak visit aah. Dapat la aku tengok dia punya bekas operation tu 'ughh'. Then sebab dah habis waktu melawat aku balik la rumah tok cik dulu. After pukul 4.30 pergi la tengok aah balik. Busy doh aku rasa macam doktor kejap. Hahahaha. So aah still kena warded lagi. 


Tak banyak cerita pasal sekolah sangat except first day,
Yela tetibe je dapat tahu aah dapat appendix,
so that's more important laa kan.
Ohh ye, aah tu sebenarnya baru masuk asrama then sebab ingat masuk anigin,
bawak la dia balik rumah. Alih-alih appendix. Hmmmm.